Ervaringen natuurgeneeskundig consult

Marieke met kat Zenne

In 2018 heeft Anouk mij geholpen met mijn kat Zenne, die erg last bleef houden van stress gevoeligheid na een verhuizing. Anouk verdiepte zich goed in mijn kat door vragen te stellen over zijn (medische) voorgeschiedenis en door zijn gedrag en energie te observeren. Daarna schreef ze Bach bloesems voor en gaf ze praktische tips om stress in zijn leefomgeving te verminderen en hielp ze mij zijn lichaamstaal beter te begrijpen. Na enkele weken een follow up en toen ging het al stukken beter met Zenne! De adviezen waren erg behulpzaam. Zenne schrikt veel minder en kruipt minder weg. Hij komt meer kroelen en is een stuk relaxter! Dankjewel prrr prrr! ­čś║

Daniëlle met kat Amy

Toen wij gingen verbouwen, raakte onze kat zeer gestrest. Ze begon op bed te plassen, veel te mauwen en liet duidelijk stress signalen zien. We hebben medisch onderzoek laten doen en ze bleek blaasontsteking te hebben. We hadden het vermoeden dat dit dus kwam door de verbouwing. Omdat het verbouwen wel wat langer ging duren, wilde we onze kat begeleiden in deze stressvolle periode. Hiervoor hebben we dierprakijk Meraki gevraagd om te helpen. We kregen een uitgebreid gesprek en aan de hand van dit gesprek, hebben we een uitgebreid verslag ontvangen met alle adviezen en welke producten we kunnen gebruiken om de blaas te ondersteunen en de stress te beperken. We hebben het advies uitgevoerd en we merkten dat het hielp. De stress was niet weg, maar we konden de stress wel reduceren en de pijn van de blaasontsteking verlichten. We hebben nog voor de zekerheid een uitgebreid blaasonderzoek laten doen en daar kwam niets uit, dus ze kreeg echt van de stress blaasontsteking. We zijn toen door gegaan met de behandeling en dat heeft echt geholpen. Inmiddels zijn we bijna klaar en is mijn kat grotendeels stressvrij nu. Mocht dit weer in de toekomst gebeuren, dan weten we wat we moeten doen. Dierpraktijk Meraki is echt een aanrader!

Ervaringen clickertraining lessen

De verzorgster van de Friese merrie op de foto

"Onwijs bedankt voor de les van vanmiddag! Ondanks dat ik bekend ben met clicker training (bij honden) vond ik het fijn weer even de kennis opgefrist te hebben. Je sloot goed aan bij wat ik al wist en ging daar op verder, hierbij paste je de les ook aan op wat je zag gebeuren bij zowel het paard als mij. Ik heb er zeker wat aan gehad en goede handvaten gekregen om verder te gaan met clicker training bij Emma!"

 

De eigenaresse van de Clydesdale op de foto

"Dank je wel voor de leuke begeleiding omtrent de clickertraining. Ik denk dat de ukkepuk en ik er heel veel baat bij gaan hebben. Sowieso dat hij hopelijk niet meer in mijn zakken gaat zitten wroeten omdat hij denkt dat er snoepjes in zitten. We gaan er elke dag mee aan de slag."

 

De eigenaresse van de 2 knappe paarden op de foto

"Bedankt voor de leerzame les. Het was fijn om de basis stappen te leren en nu oefenen oefenen en oefenen. Ik kom graag nog een les volgen voor de volgende stappen, de paarden vonden de snoepjes heerlijk."

 

De eigenaresse van de 2 shetlanders op de foto

"Afgelopen zondag voor het eerst een clicker training gevolgd en wauw wat was het leuk! Ik zag dat Anouk dit nu ook aanbiedt en ik was meteen enthousiast. Samen met mijn nieuwsgierige shetlander Bram heb ik de eerste basisoefeningen gedaan en het was heel leuk om te zien hoe snel hij het oppikte en hoe graag hij wil werken! Anouk heeft een onwijs fijne manier van uitleggen en corrigeert je ook op een fijne manier als iets anders of beter kan. Ze brengt alles heel rustig en vrolijk, waardoor ik ook veel ruimte voelde om fouten te maken en te leren. Ik ga zeker verder met de clicker training en het is super fijn om te weten dat ik altijd weer contact kan zoeken bij vragen! Dankjewel Anouk!"