Clickertraining les met je paard

Clickertraining is een hele vriendelijke, fijne manier van trainen waarbij er rekening wordt gehouden met je paard. Het is gebaseerd op de nieuwste wetenschappelijke inzichten. Trainen met een clicker werkt op basis van beloning (positieve bekrachtiging / R+). Daardoor wordt het trainen voor je paard net zo leuk als het voor jou is! Je paard zal vrijwillig mee willen doen, en je zult zien dat je jouw paard dingen aan kan leren die je nooit voor mogelijk had gehouden.

 

Wil jij hier graag mee gaan starten? Of ben je al bezig, maar zoek je nog wat hulp? Dan kom ik graag bij jullie langs.

 

Wat krijg je?

  • Ongeveer drie kwartier les (afhankelijk van de situatie kan dit soms ook een uur of een half uur zijn), met jouw eigen (of verzorg-) paard(en). Onderwerpen die aan bod komen zijn o.a. leerprincipes (hoe je paard leert), waarom we met clickertraining werken, je paard leren omgaan met voerbeloningen, wat de eerste oefeningen zijn en hoe we die aanleren, stress signalen en keuzevrijheid van je paard.

 

Schaf je daarna een lespakket van 5 lessen aan? Dan krijg je:

  • Een theorie mapje met daarin alle informatie die ik tijdens de lessen vertel, zodat je het nog eens rustig terug kan lezen.
  • Een clicker.
  • Een target.
  • Een beloningstasje gevuld met gezonde beloningsbrokjes van Lady Herbal.
  • Een extra zakje van de beloningsbrokjes.
  • Dit alles zit in een handig linnen tasje, met nog wat foldertjes van Dierpraktijk Meraki en Lady Herbal.

 

Tarieven

  • €35 per les.

 

Achtergrond

Ik heb mij al jaren verdiept in clickertraining en ben hier veel mee bezig met mijn eigen paarden. Mijn kennis heb ik opgedaan uit allerlei boeken van experts, eigen ervaring, en een clickertraining cursus voor paarden. Ik zal mij hierin blijven ontwikkelen en bijscholen.

 

Ervaringen clickertraining lessen

De verzorgster van de Friese merrie op de foto

"Onwijs bedankt voor de les van vanmiddag! Ondanks dat ik bekend ben met clicker training (bij honden) vond ik het fijn weer even de kennis opgefrist te hebben. Je sloot goed aan bij wat ik al wist en ging daar op verder, hierbij paste je de les ook aan op wat je zag gebeuren bij zowel het paard als mij. Ik heb er zeker wat aan gehad en goede handvaten gekregen om verder te gaan met clicker training bij Emma!"

 

De eigenaresse van de Clydesdale op de foto

"Dank je wel voor de leuke begeleiding omtrent de clickertraining. Ik denk dat de ukkepuk en ik er heel veel baat bij gaan hebben. Sowieso dat hij hopelijk niet meer in mijn zakken gaat zitten wroeten omdat hij denkt dat er snoepjes in zitten. We gaan er elke dag mee aan de slag."

 

De eigenaresse van de 2 knappe paarden op de foto

"Bedankt voor de leerzame les. Het was fijn om de basis stappen te leren en nu oefenen oefenen en oefenen. Ik kom graag nog een les volgen voor de volgende stappen, de paarden vonden de snoepjes heerlijk."

 

De eigenaresse van de 2 shetlanders op de foto

"Afgelopen zondag voor het eerst een clicker training gevolgd en wauw wat was het leuk! Ik zag dat Anouk dit nu ook aanbiedt en ik was meteen enthousiast. Samen met mijn nieuwsgierige shetlander Bram heb ik de eerste basisoefeningen gedaan en het was heel leuk om te zien hoe snel hij het oppikte en hoe graag hij wil werken! Anouk heeft een onwijs fijne manier van uitleggen en corrigeert je ook op een fijne manier als iets anders of beter kan. Ze brengt alles heel rustig en vrolijk, waardoor ik ook veel ruimte voelde om fouten te maken en te leren. Ik ga zeker verder met de clicker training en het is super fijn om te weten dat ik altijd weer contact kan zoeken bij vragen! Dankjewel Anouk!"