Clickertraining les met je paard

Clickertraining is een hele vriendelijke, fijne manier van trainen waarbij er rekening wordt gehouden met je paard. Het is gebaseerd op de nieuwste wetenschappelijke inzichten. Trainen met een clicker werkt op basis van beloning (positieve bekrachtiging / R+). Daardoor wordt het trainen voor je paard net zo leuk als het voor jou is! Je paard zal vrijwillig mee willen doen, en je zult zien dat je jouw paard dingen aan kan leren die je nooit voor mogelijk had gehouden. Wil jij hier graag mee gaan starten? Of ben je al bezig, maar zoek je nog wat hulp? Dan kom ik graag bij jullie langs.

 

Wat krijg je bij een les?

  • Jouw eerste clickertraining les bestaat uit een theorie video en een les bij jou op stal. In de video leg ik alle theorie uit inclusief voorbeeld filmpjes van de eerste oefeningen. Nadat je de video hebt bekeken spreken we af bij jou op stal. Dan kun je vragen stellen over de theorie en gaan we uitgebreid aan de slag met de eerste oefeningen met jouw paard. 
  • De volgende lessen zijn altijd bij jou op stal en duren ongeveer 3 kwartier. 
  • Onderwerpen die aan bod komen zijn o.a. leerprincipes (hoe je paard leert), waarom we met clickertraining werken, je paard leren omgaan met voerbeloningen, wat de eerste oefeningen zijn en hoe we die aanleren, lichaamstaal en signalen van spanning, en keuzevrijheid van je paard.

 

Wil je daarna verder met de lessen? Dan krijg je meteen na je eerste les:

  • Een theorie mapje met daarin alle informatie die ik tijdens de lessen vertel.
  • Een clicker.
  • Een target.
  • Een beloningstasje gevuld met gezonde beloningsbrokjes van Lady Herbal.
  • Een extra zakje van de beloningsbrokjes.
  • Dit alles zit in een handig linnen tasje, met nog wat foldertjes.

 

Achtergrond

Ik heb mij al jaren verdiept in clickertraining en ben hier veel mee bezig met mijn eigen paarden. Mijn kennis heb ik opgedaan uit allerlei boeken van experts, eigen ervaring, en een clickertraining cursus voor paarden. Ik zal mij hierin blijven ontwikkelen en bijscholen.

Combinatie clickertraining en natuurgeneeskunde

Clickertraining en natuurgeneeskunde kunnen elkaar heel mooi aanvullen. Denk bijvoorbeeld aan paarden die heel angstig en gespannen zijn. Dan kunnen natuurlijke middelen zoals Bach bloesems en kruiden hulp bieden. Daarnaast kunnen we met clickertraining het paard helpen om meer vertrouwen te krijgen in zijn eigenaar en de wereld om hem heen.

 

Ervaringen clickertraining lessen

"Onwijs bedankt voor de les van vanmiddag! Ondanks dat ik bekend ben met clickertraining (bij honden) vond ik het fijn weer even de kennis opgefrist te hebben. Je sloot goed aan bij wat ik al wist en ging daar op verder, hierbij paste je de les ook aan op wat je zag gebeuren bij zowel het paard als mij. Ik heb er zeker wat aan gehad en goede handvaten gekregen om verder te gaan met clickertraining bij Emma!"

 

"Dank je wel voor de leuke begeleiding omtrent de clickertraining. Ik denk dat de ukkepuk en ik er heel veel baat bij gaan hebben. Sowieso dat hij hopelijk niet meer in mijn zakken gaat zitten wroeten omdat hij denkt dat er snoepjes in zitten. We gaan er elke dag mee aan de slag."

 

"Bedankt voor de leerzame les. Het was fijn om de basis stappen te leren en nu oefenen oefenen en oefenen. Ik kom graag nog een les volgen voor de volgende stappen, de paarden vonden de snoepjes heerlijk."

 

"Afgelopen zondag voor het eerst een clickertraining gevolgd en wauw wat was het leuk! Ik zag dat Anouk dit nu ook aanbiedt en ik was meteen enthousiast. Samen met mijn nieuwsgierige shetlander Bram heb ik de eerste basisoefeningen gedaan en het was heel leuk om te zien hoe snel hij het oppikte en hoe graag hij wil werken! Anouk heeft een onwijs fijne manier van uitleggen en corrigeert je ook op een fijne manier als iets anders of beter kan. Ze brengt alles heel rustig en vrolijk, waardoor ik ook veel ruimte voelde om fouten te maken en te leren. Ik ga zeker verder met de clickertraining en het is super fijn om te weten dat ik altijd weer contact kan zoeken bij vragen! Dankjewel Anouk!"