Over Anouk van der Mast

Van jongs af aan ben ik al gek op dieren en de natuur. Toen ik 10 jaar was kwam er een bijzondere pony in mijn leven, shetlander Maaike (tweede foto). Zij heeft mij enorm veel geleerd en ik heb het aan haar te danken dat ik nu ben wie ik ben. Bij haar begon mijn passie voor het natuurlijk, vriendelijk en met respect omgaan met dieren. Van daaruit volgde logischerwijs de passie voor natuurgeneeskunde voor dieren. Na 7 jaar voor haar gezorgd te hebben is Maaike overleden, ze blijft een speciaal plekje houden in mijn hart. 

 

Meraki is een Grieks woord. De betekenis is je werk doen met hart en ziel, met liefde. Een stukje van jezelf in je werk geven. De M van Meraki is in mijn logo een andere kleur groen, deze M verwijst naar Maaike, waar het allemaal mee begon. 

 

Op dit moment heb ik 2 eigen paarden in mijn leven. De stoere, krachtige, maar ook heel lieve haflinger merrie Romy. En de lieve nieuwsgierige shetlander merrie Noddy. Ook heb ik mijn stoere lieve hondje Gijsje, een Jack Russel kruising. Konijntjes Babbel en Teske horen er ook bij. Ik ben heel dankbaar voor deze dieren in mijn leven, en ik zorg elke dag met heel veel liefde voor ze. Ze maken mij elke dag weer blij. 

 

Met Dierpraktijk Meraki wil ik graag dieren helpen om gelukkiger en gezonder te zijn. Ik vind dit het mooiste werk wat er is en hoop veel dieren te kunnen helpen. 

 

Opleidingen en cursussen

2021 Cursus clickertraining voor paarden van Monique Dorst

 

2015 - 2019 Opleiding HBO plus veterinaire natuurgeneeskunde aan de Silverlinde

 

2016 Cursus natuurlijk bekappen 'inzicht in hoeven' van Heleen Davies

 

2013 Workshop 'wat beweegt je paard', zadelpassen en ontspanningsmassage voor het paard