Natuurgeneeskundig consult voor je dier

Je kunt telefonisch of per email een afspraak maken voor een consult. Ik kom dan bij jou thuis of op stal langs. 

 

Omdat ik de echte onderliggende oorzaak van het probleem wil vinden, duurt een consult ongeveer een uur. Als eerste beginnen we met een vraaggesprek over je dier. Ondertussen observeer ik het dier ook, daarbij let ik op zowel het fysieke lichaam als op het gedrag wat je dier laat zien. Ik vraag o.a. naar de geschiedenis van het dier, de klacht, en hoe het op dit moment met het dier gaat. Denk daarbij aan de huisvesting, voeding, beweging, etc. Ik noteer wat je mij vertelt en wat mij opvalt aan je dier. 

 

Na het gesprek is het tijd om het dier fysiek en energetisch te onderzoeken. Doordat het dier tijdens het gesprek al heeft kunnen wennen aan mij gaat dit bijna altijd zonder problemen. Ik behandel je dier altijd met veel rust en respect, en denk in oplossingen. Mocht je bijvoorbeeld een angstig dier hebben dan kan ik je vragen om zelf bepaalde dingen te bekijken en mij te vertellen wat je ziet of voelt. Ik doe alleen wat nodig is, en wat mogelijk is, en zal nooit stress veroorzaken bij je dier. 

 

Ik laat het dier ook altijd even snuffelen aan een aantal essentiële oliën. Dieren voelen altijd perfect aan welke olie zij op dat moment nodig hebben. Uit hun reactie op de oliën kan ik veel informatie halen.

 

Na het consult volgt meteen alvast een kort advies / richting waarin ik denk. Binnen 48 uur ontvang je een uitgebreid verslag. Daarin staat o.a. een samenvatting van het consult, mijn conclusie, een uitgebreid advies/behandelplan, en mijn verwachtingen van dit behandelplan. Ik kies ervoor om dit uitgebreide advies pas met het verslag naar je toe te sturen, omdat ik geen overhaaste conclusies wil trekken en al mijn informatie ter beschikking wil hebben tijdens het vormen van het advies. Op die manier ontvang je een goed doordacht en uitgebreid advies voor je dier. 

 

Na een aantal weken hebben we altijd even contact over je dier en hoe het gaat. Dan kunnen we afstemmen of verdere ondersteuning nodig is, of dat het resultaat voldoende is. 

 

Ervaringen consult

Marieke met kat Zenne

"In 2018 heeft Anouk mij geholpen met mijn kat Zenne, die erg last bleef houden van stress gevoeligheid na een verhuizing. Anouk verdiepte zich goed in mijn kat door vragen te stellen over zijn (medische) voorgeschiedenis en door zijn gedrag en energie te observeren. Daarna schreef ze Bach bloesems voor en gaf ze praktische tips om stress in zijn leefomgeving te verminderen en hielp ze mij zijn lichaamstaal beter te begrijpen. Na enkele weken een follow up en toen ging het al stukken beter met Zenne! De adviezen waren erg behulpzaam. Zenne schrikt veel minder en kruipt minder weg. Hij komt meer kroelen en is een stuk relaxter! Dankjewel prrr prrr! 😺"

 

Daniëlle met kat Amy

"Toen wij gingen verbouwen, raakte onze kat zeer gestrest. Ze begon op bed te plassen, veel te mauwen en liet duidelijk stress signalen zien. We hebben medisch onderzoek laten doen en ze bleek blaasontsteking te hebben. We hadden het vermoeden dat dit dus kwam door de verbouwing. Omdat het verbouwen wel wat langer ging duren, wilde we onze kat begeleiden in deze stressvolle periode. Hiervoor hebben we Dierprakijk Meraki gevraagd om te helpen. We kregen een uitgebreid gesprek en aan de hand van dit gesprek, hebben we een uitgebreid verslag ontvangen met alle adviezen en welke producten we kunnen gebruiken om de blaas te ondersteunen en de stress te beperken. We hebben het advies uitgevoerd en we merkten dat het hielp. De stress was niet weg, maar we konden de stress wel reduceren en de pijn van de blaasontsteking verlichten. We hebben nog voor de zekerheid een uitgebreid blaasonderzoek laten doen en daar kwam niets uit, dus ze kreeg echt van de stress blaasontsteking. We zijn toen door gegaan met de behandeling en dat heeft echt geholpen. Inmiddels zijn we bijna klaar en is mijn kat grotendeels stressvrij nu. Mocht dit weer in de toekomst gebeuren, dan weten we wat we moeten doen. Dierpraktijk Meraki is echt een aanrader!"

 

Lindy met kat Makker

"Makker heeft super veel baat gehad bij het consult. Hij plast (bijna) niet meer in huis en is ook wat minder bang. Heel blij mee!"